Δραστηριότητες

Το Amario Suites Hotel, βρίσκεται στην παραλία του Αιγίου, σε μια φανταστική τοποθεσία που αποτελεί ιδανική αφετηρία για να εξερευνήσει κανείς την ευρύτερη περιοχή και όσα έχει αυτή να προσφέρει. Η περιοχή του Αιγίου, διαθέτει μερικά μοναδικά και ιδιαίτερα αξιόλογα αξιοθέατα, που κάθε επισκέπτης αξίζει να γνωρίσει.

Κτήμα Μέγα Σπήλαιο

Σε υψόμετρο 800 μέτρων πάνω από την θάλασσα, ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να επισκεφεί το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο, εξερευνώντας τους εξαιρετικούς του αμπελώνες. Εκεί θα ανακαλύψει κανείς τον τόπο προέλευσης των υψηλής ποιότητας οίνων, πολλοί από τους οποίους κατέχουν σημαντική αναγνώριση και βραβεύσεις. Είναι απαραίτητο πριν φύγει κανείς από τον μαγευτικό αυτό τόπο, να δοκιμάσει κάποια από αυτά τα κρασιά!

Καλάβρυτα – Χιονοδρομικό Κέντρο

 

Σε απόσταση περίπου 70 χιλιομέτρων από το ξενοδοχείο, μπορεί κανείς να επισκεφτεί τα πανέμορφα Καλάβρυτα, έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Πελοποννήσου, μαγευτικός σε κάθε εποχή του χρόνου.

Αυτή η μοναδικής ομορφιάς κωμόπολη, στους πρόποδες του Χελμού, σφύζει από ζωή, ειδικά κατά τη χειμερινή περίοδο, λόγω του Σύγχρονου Χιονοδρομικού Κέντρου που διαθέτει.

Μονή Μεγάλου Σπηλαίου

Κάθε επισκέπτης του Αίγιου δεν γίνεται να πάρει τον δρόμο της επιστροφής, χωρίς να έχει επισκεφτεί πρώτα την Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου.

Σε απόσταση περίπου 45 χλμ. από το Amario Suites Hotel, βρίσκεται το εντυπωσιακό μοναστήρι του Μεγάλου Σπηλαίου. Το μοναστήρι αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς τόπους προσκυνήματος της Ορθοδοξίας, ενώ θεωρείται από πολλούς το παλαιότερο μοναστήρι της Ελλάδας.

Η Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου χτίστηκε το 362 μ.Χ. και πήρε το όνομά της από το σπήλαιο όπου βρέθηκε η εικόνα της Παναγίας. Διαθέτει σημαντικά ιερά και εθνικά κειμήλια, με ιδιαίτερη ιστορική σημασία, τα οποία αξίζει να γνωρίσει κανείς με μία επίσκεψη.

Cape Drepano Kite Center

Οι λάτρεις των πιο extreme καταστάσεων και φίλοι των θαλάσσιων σπορ, θα βρουν σε μια απόσταση 24 χιλιομέτρων από το ξενοδοχείο στην περιοχή του Δρεπάνου, το Cape Drepano Kite Center.

Η τοπογραφία του το καθιστά ιδανικό για σχεδόν κάθε θαλάσσιο σπορ και ειδικά για Kitesurfing, Windsurfing και SUP.  Σε αυτήν την τοποθεσία, υπάρχουν οι ιδανικές συνθήκες, με σταθερό αέρα σχεδόν όλο τον χρόνο, για να απολαύσει κανείς στο έπακρον το νερό, από τον Κορινθιακό Κόλπο έως τη Ναύπακτο.

Διαδρομή με τον Οδοντωτό

Μια από τις ομορφότερες δραστηριότητες που αξίζει να προγραμματίσει κανείς αν επισκεφτεί την περιοχή του Αιγίου είναι η βόλτα με το τρενάκι του Οδοντωτού, το οποίο βρίσκεται σε λειτουργία από το 1896 και αποτελεί πλέον ιστορικό στοιχείο της περιοχής. Η διαδρομή που ακολουθεί ο εν λόγω σιδηρόδρομος είναι συγκεκριμένη και καλύπτει μια απόσταση 22  χιλιομέτρων που συνδέει το Διακοφτό με τα Καλάβρυτα, ενώ η θέα από εκεί δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα.

Ο Οδοντωτός διασχίζει το φαράγγι του Βουραϊκού περνώντας μέσα από άγρια τοπία με καταρράκτες, σήραγγες, γέφυρες και δενδρόφυτες πλαγιές, ενώ από το πρόγραμμα δεν λείπουν οι απαραίτητες στάσεις για ξεκούραση. Στο μέσο περίπου της διαδρομής, μετά από 12 χιλιόμετρα, δίνεται στον επισκέπτη η ευκαιρία να εξερευνήσει τον οικισμό της Κάτω Ζαχλωρούς, να επισκεφτεί την Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου και να απολαύσει τις τοπικές γεύσεις στα παραδοσιακά καφενεία και στις γραφικές ταβέρνες, ενώ υπάρχουν και μικρότερες ενδιάμεσες στάσεις.

Σίγουρα ο Οδοντωτός δεν είναι απλώς ένα τρενάκι, είναι ίσως η ομορφότερη διαδρομή της Ελλάδας και μια εμπειρία που πρέπει να βιώσει κανείς τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του!

Πολλές παραλίες σε κοντινή απόσταση

Ένα μοναδικό επιπλέον πλεονέκτημα που χαρακτηρίζει την τοποθεσία του Amario Suites Hotel, είναι πως υπάρχουν σε πολύ κοντινές αποστάσεις, πολλές παραλίες που σίγουρα καλύπτουν όλα τα γούστα.

Παραλίες οργανωμένες ή και λιγότερο τουριστικές, με βοτσαλάκι στην πλειονότητά τους, με πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά, σε γραφικούς οικισμούς, καλύπτουν μια τεράστια γκάμα για κάθε ανάγκη.

Μερικές από τις πιο δημοφιλείς που σίγουρα αξίζουν μια επίσκεψη είναι η Παραλία της Αλυκής, η Παραλία Άκολης, η Παραλία Σελιανιτίκα – Λόγγος, η Παραλία Λαμπίρι, η Παραλία Τέμενης, η Παραλία Διγελιώτικα, η Παραλία Βαλιμιτίκα, η Παραλία Νικολέϊκα – Ριζόμυλου, η Παραλία Ελαιώνα, η Παραλία Εγκάλη και φυσικά η Παραλία Πούντας!

Παναγιά Τρυπητή

Σε απόσταση αναπνοής από το Amario Suites Hotel, μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη μοναδική εκκλησιά της Παναγιάς της Τρυπητής.

Σε ένα μαγευτικό και καταπράσινο τοπίο, θα δει κανείς να ξεπροβάλλει με ευλάβεια μια ιδιαίτερη εκκλησία αφιερωμένη στην Παναγία.

Χωρίς αμφιβολία, το ιερό πρόσωπο της Παναγίας, τιμάται περισσότερο από κάθε άλλο στην ελληνική θρησκευτική παράδοση. Αξίζει λοιπόν, μια επίσκεψη στην εκκλησία αυτή της Μεγαλόχαρης, για να αντικρίσει κανείς τη θαυματουργή εικόνα της Παναγιάς της Τρυπητής και να ανακαλύψει τη θαυμαστή ιστορία πίσω από την εύρεσή της.

Κοντινή απόσταση από την Πάτρα

Για όσους επιθυμούν να συνδυάσουν τα πλεονεκτήματα και τις ευκαιρίες διασκέδασης ενός αστικού κέντρου με την ηρεμία και την ομορφιά του φυσικού τοπίου μια παραθαλάσσιας κωμόπολης, το Amario Suites Hotel είναι η ιδανική επιλογή. Η κοντινή απόσταση από την κοσμοπολίτικη Πάτρα επιτρέπει στον επισκέπτη να την γνωρίσει και να απολαύσει μοναδικές δραστηριότητες για όλες τις προτιμήσεις. 

Μπορεί κανείς να ξεκινήσει από την πλατεία Βασιλέως Γεωργίου στην καρδιά της Πάτρας και να θαυμάσει την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, να κάνει τις αγορές του στον εμπορικό δρόμο της Ηφαίστου, να αναζητήσει το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο όπου θα έχει την ευκαιρία να εξερευνήσει την ιστορία της περιοχής, αλλά και το Μουσείο Τύπου αν είναι λάτρης των σπάνιων βιβλίων. Θα είναι παράλειψη να μην δοκιμάσει κανείς τις τοπικές γεύσεις στα παραδοσιακά εστιατόρια, αλλά και την διασκέδαση μέχρι πρωίας στα νυχτερινά μαγαζιά της πόλης. Σε κάθε περίπτωση, αξίζει μία βόλτα έστω για μία ημέρα στην Πάτρα!

Λίμνη Τσιβλού

Διανύοντας 25 μόλις χιλιόμετρα από την Ακράτα απαντάει ο επισκέπτης έναν υδάτινο παράδεισο, μια από τις ομορφότερες λίμνες της Πελοποννήσου, την λίμνη Τσιβλού. Η εν λόγω λίμνη δημιουργήθηκε το 1913, ως αποτέλεσμα μιας καταστροφικής κατολίσθησης που έφραξε την κοίτη του ποταμού Κράθη και εγκλώβισε τα νερά του σχηματίζοντας μια φυσική λίμνη μοναδικής ομορφιάς.

Το παραμυθένιο τοπίο που συνθέτουν οι κατάφυτες πλαγιές που την περιβάλουν γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακό τους χειμερινούς μήνες όπου το χιόνι δίνει μια αλπική αίσθηση στον ορεινό αυτό τόπο, ενώ οι δραστηριότητες που μπορεί να κάνει κανείς είναι πολλές και κατάλληλες για κάθε εποχή. Από πεζοπορία και βόλτες με ποδήλατα βουνού, μέχρι κανό, καγιάκ ή τοξοβολία, οι επιλογές είναι πολλές!

TOP BOOK A ROOMΕλληνικάhehehehehehe
ΕΣΠΑ