Μέγα Σπήλαιο

Κτήμα Μεγα Σπήλαιο

ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ

Ένα διαχρονικό στολίδι, σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του οίνου, το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο αποτελεί ένα μπαλκόνι πάνω στο φαράγγι του Βουραϊκού, έτοιμο να ταξιδέψει τον επισκέπτη στο χρόνο και να του δημιουργήσει μια εσωτερική ευφορία από τα πρώτα λεπτά της επίσκεψης. Το Κτήμα, το οποίο βρίσκεται σε έναν σπάνιας μορφολογίας τόπο, ιδανικό για την ανάπτυξη της αμπέλου, χρονολογείται γύρω στα τέλη του 15ου αιώνα και αποτελεί έναν επίγειο θησαυρό. Η καλλιέργεια κρασιού ήταν μία από τις βασικές ασχολίες των μοναχών της μονής του Μέγα Σπηλαίου. Έκτοτε το κτήμα έχει διαγράψει μια μακροσκελή ιστορία μέσα στους αιώνες, αποτελώντας, πλέον ένα ορόσημο ιστορίας, παράδοσης και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το έτος 1999 αποτέλεσε την εκκίνηση μιας νέας εποχής για το Κτήμα, αφού την διαχείρηση και εκμετάλλευσή του ανέλαβε η εταιρεία Cavino, με μακροχρόνια μίσθωση από τη Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου. Έτσι, δημιουργήθηκε το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο, με βασική αρχή το σεβασμό προς το υπάρχον φυσικό περιβάλλον και την δημιουργία μοναδικών ποιοτικών οίνων που θα φτάσουν σε κάθε μέρος το κόσμου.

Ενα όμορφο ταξίδι γεύσης και ιστορίας

ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Ο επισκέπτης του Κτήματος θα ανακαλύψει ένα ιδιαίτερο terroir, έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα να δοκιμάσει εξαιρετικής ποιότητας οίνους, κάνοντας ταυτόχρονα ένα ταξίδι στην ιστορία του τόπου. Η σύνδεση με τη φύση, οι γνώσεις που θα λάβει και η οινογνωσία είναι μερικά από τα ενθύμια που θα έχει κανείς αποκομίσει από μία τέτοια επίσκεψη στο Κτήμα. Μεταξύ των ετικετών που μπορεί να δοκιμάσει κάποιος κατά την επίσκεψή του, είναι οι οίνοι από τη σειρά Κτήμα Μέγα Σπήλαιο: το Cabernet Sauvignon, το Syrah, το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο Ερυθρό & το αντίστοιχο Λευκό.

Η εμπειρία θα μείνει σίγουρα αξέχαστη!

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1550

TOP BOOK A ROOMΕλληνικάhehehehehehe
ΕΣΠΑ